TRALL AV HÖG KVALITÉT

Dem flesta av oss vill ha en altan där vi kan spendera tid för avkoppling och att bygga en själv är inte alls så svårt. Ytskiktet på altanen kallas trall, det vanligaste trallmaterialet är tryckimpregnerad furu, det är mycket slittåligt och klarar av dem kraftiga väderomslag vi har i Sverige. Den är mycket beständig mot röta och är därför vanlig att använda som altanvirke. 

Norrländsk kärnfuru

Vår trall består av kärnfuru som görs av den innersta och hårdaste kärnan på norrländskt timmer. Det innebär att vi använder den bästa delen av timret, vilket betyder att vår trall håller hög kvalitét.
 
Trall kärnfuru genomskuret Bygg & Trä
 
Vi levererar idag standarddimensioner som:
 

22x95     28x120    28x145

   34x145 

Vi har märkt en efterfrågan på trall i dimensionen 28x145mm och därför har vi gjort denna till en standarddimension. 
Önskar du ännu bredare trall eller något annat annorlunda? Prata med oss så hjälper vi dig.

Tips vid montering av trall

När ramverket är på plats så är det dags att lägga trallen, nedan ser du tips och råd att tänka på innan montering.

Vänd trallen åt rätt håll. 
Vi rekommenderar man man så gott det går monterar trallen med kärnan uppåt. Anledningen är för att brädan med tiden rör på sig och kupar sig då ytveden drar ihop sig. Om kärnan monteras nedåt så skulle brädan kupa sig uppåt och då kan brädan formas till en "skål" vilket försvårar vattenavrinning m.m. Försök därför att montera brädan enligt vår rekommendation så ofta som det går även om den andra sidan ser finare ut. Med tiden kommer utseendet att förändras och alla brädor kommer att se lika bra ut.
 
Hur man monterar trall - Bygg & Trä
 
Avståndet mellan brädorna ska vara mellan 3-5mm. 
Om trallen är väldigt blöt vid montering kan man lägga dem kloss emot varandra då trallen krymper vid torkning. 
 
Luftspalt på minst 15mm
Vi rekommenderar en luftspalt mot vägg och andra fasta installationer på mist 15mm.
 
Ha alla verktyg hemma
Exempel på bra verktyg att ha vid motering av trall är:
kap- och geringssåg, skruvdragare med två batterier, använd kvalitetsbits med rätt skruvar, tumstock, penna, kniv och linor.
 
Använd rätt skruvar!
 

 

JAG ÄR INTRESSERAD, KONTAKTA MIG

Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen. De personuppgifter som vi samlar in är namn, företag, telefonnummer, emailadress och vi gör det för att kunna behandla er förfrågan samt återkomma till er. Personuppgifterna sparas så länge ärendet är aktuellt och vi lämnar ej ut uppgifterna till en tredje part.