Färgen är vad som ger liv och karaktär till din byggnad

Behandla panelen med rätt färg

Det är viktigt att panelen behandlas noggrant och korrekt med rätt typ av färg och metoder för att få bästa möjliga resultat i utseende och framförallt för fasadens hållbarhet. 

Tre lager färg

En ytterpanel ska vanligtvis behandlas i tre lager med färg innan den är helt färdigbehandlad. Första lagret är en grundmålning, en oljegrurndfärg ger ett bra grundskydd åt panelen. Andra och tredje lagret är en tjockare färdigfärg. Efter grundmålning och mellanstrykningen så monterar du upp panelen på fasaden och målar sedan det tredje lagret när panelen sitter på plats, var noga med att måla över spikhuvuden. Prata gärna med oss om du har frågor om färg eller målning!

Spar tid med färdigmålad panel

Om man monterar panel på plats utan att den först är grundmålad finns det en risk att omålad yta kommer fram när panelen krymper. Målar man i stället panelen innan så eliminerar man den risken, dessutom kan det vara enklare att måla panelen innan den är monterad.

När ni handlar varor hos oss så har ni alltid möjligheten att få dessa målade. I vår fabrik har vi ett måleri där vi grundmålar och mellanstryker våra produkter. På så vis sparar ni tid och ni behöver då bara måla det sista lagret med färg på den monterade panelen, sen är det klart.